TRYB JASNY/CIEMNY

Biznesowy lunch – La Rotisserie

Super warzywa ze świetnym policzkiem prosiaczkowym fot. D.Szymborska


Poniedziałki bywają trudne. Na szczęście nie wszystkie. Wygodne krzesło, a bardziej fotel, niewidoczna, ale profesjonalna obsługa kelnerska i wreszcie kuchnia Pawła Oszczyka. Paweł jest szefem, którego kuchnie znam i szanuję, a pomysł biznesowego lunchu – Prosto z targu – jest bardzo smacznym rozwiązaniem. Owszem, jak wszystkie dania z karty do najtańszych nie należy (dwa dania lunchowe -  78PLN). 

Nie wiem na który targ Szef Paweł chodzi, ale wszystkie składniki dzisiejszego obiadu były przepyszne, świeże i sezonowe! Ostatnie dni skrei i pierwsze karczochów.


Zupa z karczochów z łososiem fot. D.Szymborska


Wybrałam zupę – tak wiem, praktycznie zawsze wybieram zupę jak istnieje taka pozycja w menu…- zupa z karczocha z wędzonym łososiem i jajkiem. Gęsta, aromatyczna a łosoś doskonały. Na drugie policzki z prosięcia z kaszą jaglaną i warzywami. I tutaj same zachwyty nad rozpływającym się w ustach mięsem i aromatycznymi warzywami, bo jaglanka, zwyczajna.

Prawie jak sałata - buraki, szczaw...fot. D.Szymborska




Deser spoza karty lunchowej – lody z buraków, szczawiu jednym słowem, można to zaliczyć jako sałatę na zimno, a nie deser!

Komentarze

Wybrane dla Ciebie

Copyright © On Egin Eta Topa